Wereldwijd zijn er enorm veel automobilisten. Wanneer jij dagelijks naar bijvoorbeeld naar je werk gaat met je auto kun je dit ook merken door files en druktes op de weg. Doordat er veel mensen op de weg zijn, gebeuren er helaas ook regelmatig ongelukken. Hierdoor is het verzekeren van je auto simpelweg enorm belangrijk. Zo zorg jij ervoor dat je verzekerd bent voor onverwachte situaties. Hoe je een verzekering afsluit, waarop je moet letten bij het afsluiten van een verzekering en welke het best bij jou past lees je allemaal in deze tekst. 

 

Een WA-verzekering of meer?

Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht is vrijwel het eerste dat je zult moeten regelen de verzekering. In Nederland moet je namelijk minimaal een WA-verzekering afsluiten wanneer je een auto bezit dat op kenteken staat. Een WA-verzekering dekt de schade die jij aanricht aan een ander met je auto. Deze verzekering is dus verplicht zodat iedereen die schade aanricht, deze kan verhalen op zijn/haar verzekeraar. Echter is een WA-verzekering niet de enige optie die je hebt. Je kunt namelijk ook kiezen voor een beperkt cascoverzekering, ook wel WA+ genoemd. Deze verzekering dekt in ieder geval de schade die jij aan een ander aanricht, maar ook bepaalde andere schades. Zo ben je met een WA+ verzekering ook verzekerd voor diefstal, inbraak, ruitschade, natuurschade en brandschade. Deze verzekering is dus net wat uitgebreider als een WA-verzekering en aan te raden voor auto’s van 6-10 jaar oud. Wanneer je hier niet tevreden mee bent en je auto optimaal wilt verzekeren, is het sterk aan te raden om voor een allrisk verzekering te gaan. Dit is namelijk het compleetste pakket dat je kunt afsluiten voor je auto. Een allrisk verzekering dekt namelijk niet alleen de schade die jij aan een ander aanricht met je auto, maar ook de schade die jij hier zelf aan overhoudt ongeacht wie zijn schuld het is. Ook dekt een allrisk verzekering de schade door bijvoorbeeld inbraak, diefstal, natuurschade, ruitschade en ga zo maar door. Deze verzekering is aan te raden voor auto’s van 0-6 jaar oud of hoog in waarde zijn.

 

Welke verzekering moet ik afsluiten?

Nu je alles hebt gelezen over de mogelijkheden voor een verzekering, zul je een beslissing moeten maken. Maar welke autoverzekering past bij jou? Om te bepalen welke autoverzekering bij jou past kun je een aantal factoren meenemen. Zo kun je in eerste instantie kijken naar het type auto dat je hebt, wat de waarde hiervan is en hoe oud je auto is. Uiteindelijk zul je echt zelf een beslissing moeten nemen waarbij het belangrijkste is dat je je eigen behoeftes vervuld met de verzekering.